Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 6 4 0 2 12
2 AIK FF 2 3 3 0 0 9
3 AIK FF 1 1 1 0 0 3
4 Kongsvinger IL 3 1 0 2 3
5 Lillestrøm SK 1 0 0 1 0
6 Torslanda IK 1 0 0 1 0
7 FC Hessleholm 3 0 0 3 0

Match

Hönö/Björkö

4 - 0
Slättadamm 3
15 juli 2013
15:10

FC Hessleholm

Referat

Referat: Hönö/Björkö - FC Hessleholm

Som vi har väntat! Ända sedan det snöpliga uttåget i förra årets Gothia Cup, där vi slog förra årets finalist Boo FF, men ändå missade A-slutspel, och sedan tog oss till B-semifinal där vi hade massor med chanser utan att lyckas få in bollen, så var det nu dags att tagga igen.

"Borgen" detta år är Björkövallen och dess klubbstuga. Där laddade årets Skärgårdsmästare IFK Björkö inför finalen - ett mycket gott tecken. ALLA tjejer var på plats laddade och klara strax före halv 12 imorse. Dunka-dunka, lite lätt träning och köttfärssås och spaghetti stod på programmet. TACK Maria & Martin och Annelie & Hans för dagens lunch. Tjejerna älskade det och övriga gänget glufsade också i sig!

Vi drog finslipning på taktiken, bl.a. en hörnvariant som det visade sig att vi skulle få resultat på direkt. Den var snodd från Sveriges match mot Finland i förrgår. Tilda och Maja stod bara 5 meter från hörnläggaren då och kunde specialstudera varenda rörelse. Det är inte många andra som får en sån chans!

FC Hessleholm hade vi försökt leta fram lite statistik om och ligger man i mitten på Skåne-Sanktan och har slagit lag som Södra Sandby, som vann förra årets Gothia, så är man inte ett gäng som man snurrar upp hur som helst. Vi hade i alla fall bestämt oss för att ta initiativet direkt på avspark. FCH vann santsinglingen och valde helt väntat att få Gudruns lillasyster i ryggen i första halvlek. Å andra sidan gjorde det att vi fick avsparken och redan där angav vi tonen. Om nu våra kommande motståndare läser vårt ref (men vem skulle göra det - det är ju nästan nördigt...) så ska jag inte avslöja för mycket, men det visade vad vi ville med matchen både för oss själva och för dem vi mötte.

I dagens andra eller tredje anfall så sitter redan där ledningsmålet. Tilda får bollen strax utanför straffområdet och klämmer dit bollen invid stolpen. Målvakten hade inte en janne! Det har hon bara om den skjuts "mitt på målvakten", som en känd filosof sa...

Dagens andra "stolen with pride" från landslaget var måldansen som hela laget, inklusive bänken, gjorde efter varje mål. Man kan lära sig mycket genom att gå på en EM-match då och då! Efter första målet kommer FCH i några ströanfall, men vi har hyfsat bra koll på dem. Enda gången det blir farligt är när vi ligger för långt ifrån deras vänsterlöpare som är hyfsat snabb i kontringarna, men vi reder ut det också. En bit in i halvleken får Tilda så ett bra läge i straffområdet, drar sin sista back, men fälls och domaren pekar helt rätt på straffpunkten. Johanna snor åt sig bollen likt Asllani mot Danmark. Skillnaden var att Johanna bombade in den - av "anti-bra" saker kan man också lära sig!

I halvtid så snackar vi om att nu får vi en annan matchbild. Vinden är i ryggen på oss - spela bollen utmed marken är därför ett bra tips, som man inte behöver vara raketforskare för att komma på. Likaså behöver vi ligga tätt i markeringen på vår egen högerkant och inte släppa iväg de Wilma Rudolphs (var det en eller två?) som huserade där. På det hela taget är FC Hessleholm inte alls något oävet lag. De rullar boll fint och hittar varandra. Problemet för skånskorna idag var bara att vi var strået vassare i alla lagdelar. Det hördes lite grymtningar om att vi spelade tufft, men fotboll är en kontaktsport där de tacklingar som domaren tillåter ingår i spelet (och även de som han/hon inte tillåter).

I andra halvlek, så rullar vi på fint, lite hjälpta av medvinden. Anfallen resulterar nästa varje gång i någon form av avslut och ovanpå det vann vi nog hörnstatistiken med ungefär 628-1. 3-0 sitter på en snygg kombination då Tilda får tag på bollen centralt och skjuter ett vänsterskott där målvakten återigen tittar efter bollen som vore den en sneträffad diskus från Ricky Bruch i sin glans dagar. Den sitter som en smäck i den stora fyrkantiga håven, och just i det läget skulle jag inte vilja vara nät...

Sista målet kommer som sagt till efter hörnvarianten. Inte heller denna gång skall jag försäga mig. Ni som var där vet hur den såg ut. Maja eller möjligtvis Fille var sist på bollen och Tilda stod för smörpassen. Fille skulle få ytterligare en chans att öka på målskörden och hade det inte varit för att någon flyttat in målstolpen 10 cm så hade det blivit årets mål. På vägen fram till avslut så gör Fille tre tvåfotare på rad och lika många skånetöser på vägen. Är det Ragges finslipning av tekniken igår som gav resultat?

Förutom detta läge hade vi 3-4 träffar i virket till under matchen och lika många riktigt heta målchanser, så med lite mer flyt så hade vi kunnat skriva en ännu högre siffra i vår kolumn i matchresultatet. Kanske var det tur att det inte blev fler mål. Tjejerna såg hyfsat trötta ut efter att ha ruschat till avbytarbänken för att göra sin måldans efter tredje målet. När sedan domaren blåste igång matchen igen, utan att vänta på dansens avslutning (ivrigt påhejade av skåningarna, som vid det här laget hade tröttnat NÅGOT på att bevittna vår fågeldans i modern tappning...), så höll det på att bli ett mål i baken mot en övergiven Hilda.

HELA LAGET ska ha ett stort fång rosor för dagens match! Ni kämpade i 40 minuter varenda en! Det finns några saker som vi kan bli ännu mycket bättre på och det lovar gott för fortsättningen. Det tar vi på samlingen innan match imorgon. TACK alla tillresta supporters och öbor som stöttade oss. Fantastiskt kul att se så många från både Hönö, Björkö, Öckerö och säkert fler delar av vår kommun. Måndagen verkar också ha varit en riktig pangdag för våra ölag i Gothia!

Nu jobbar vi på att fortsätta trenden. Imorgon möter vi norska Kongsvinger, som ska få smaka på lite Skärgårds-samba. Til topps, Bestemor!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 2 1 0 0 5
Johanna Tisell 1 1 0 0 0 2
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Clara Frisk 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Johansson 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Emma Lysell 1 0 0 0 0 0
Hilda Karlsson 1 0 0 0 0 0
Ida Olsson 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
Lisa Palm 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng